Kako izbrisati svoj račun LinkedIn

Če se odločite zapreti svoj račun LinkedIn, boste svoj profil trajno izbrisali. Ta postopek odstrani ves dostop do informacij na spletnem mestu.

Prav tako se lahko odločite, da prekličete svoj premium račun LinkedIn, hkrati pa obdržite svoj osnovni profil, da ohranite svoje povezave in druge podatke.



  1. Zaprite svoj račun na strani z nastavitvami in zasebnostjo

Najlažji način za brisanje računa LinkedIn je, da to storite na strani z nastavitvami in zasebnostjo. Do tega področja lahko dostopate s klikom na ikono Jaz na vrhu domače strani. Nato izberite to možnost v spustnem meniju.

Ko ste tam, kliknite razdelek Upravljanje računa na zavihku Račun. Nato kliknite na ukaz Spremeni poleg možnosti, ki vam omogoča, da zaprete svoj račun.

LinkedIn vam bo dal različne razloge, zakaj izbrišete svoj dostop. Označite tistega, ki velja za vašo situacijo, in nato kliknite ali tapnite ukaz Naprej.

Platforma vas bo pozvala, da vnesete geslo za svoj račun, da preverite, ali ste to vi. Ko to storite, lahko trajno zaprete svoj račun.

  1. Zaprite svoj račun na strani za zapiranje računa

Na strani Zapri račun lahko sledite podobnim korakom, da izbrišete svoj profil LinkedIn, če se vam bo lažje premikati v tej smeri.

Ko dokončate te korake, vaš profil ni več viden na platformi. Ne boste imeli dostopa do nobenih informacij ali povezav, ki ste jih dodali v račun. Čeprav lahko iskalniki še vedno prikazujejo vaše podatke, ti podatki niso več dostopni na sami platformi.

Izgubili boste vsa priporočila in priporočila, tudi če znova odprete svoj račun v 20 dneh po izbrisu.

LinkedIn priporoča, da prenesete kopijo vaših podatkov, preden zaprete račun, da zagotovite, da imate vse, kar potrebujete.

Izbris svojih podatkov lahko zahtevate tudi tako, da se obrnete na službo za pomoč strankam prek centra za pomoč platforme, vendar lahko traja do 30 dni, preden prejmete odgovor. Če čakate na popolno odstranitev vaših podatkov, lahko traja do 12 mesecev, da dokončate postopek.